Yoga, återhämtning och sömn – dagretreat 14 nov

Lördag 14 november kl. 09.30-16.00, Breanäs hotell, Immeln

Vila är ett grundläggande behov, både för kroppen och hjärnan. En tredjedel av våra liv ägnar vi åt sömn, det säger något om hur viktigt vila är. Sömn och återhämtningär avgörande för att upprätthålla och förbättra fysisk och mental hälsa – och ändå sover vi mindre och sämre än vad vi tidigare gjort. 

Ungefär 30 procent av Sveriges vuxna befolkning har upplevt sömnproblem. En tiondel lider av en allvarlig sömnstörning som påverkar vardagslivet och kräver behandling. Lyckligtvis finns det idag god kunskap och metoder som kan vara till hjälp för att förbättra din sömn. 

Under dagen kommer du få svar på varför sömn är viktigt och verktyg som kan hjälpa dig att skapa egna rutiner för att förbättra kvalitén på din sömn. Vi varvar teori och praktik, med verktyg både från KBT (kognitiv beteendeterapi) som är en bevisat effektiv metod vid behandling av sömnproblem samt återhämtande yoga, andning och meditation. 

Detta dagretreat ges av leg. psykolog Lina Johansson och yogalärare Martina Lennartsson. innehållet riktar sig till dig som vill lära dig mer om sömn, dess betydelse för din hälsa samt utforska verktyg för att förbättra din sömn. Yogan som guidas under dagen passar alla nivåer och utövare.

Lina Johansson, leg. psykolog

Lina arbetar som chefspsykolog och behandlingsansvarig på den privata mottagningen Learning to Sleep som erbjuder kognitiv beteendeterapi för sömnproblem. Tidigare har hon arbetat inom psykiatri och habilitering med bedömning, behandling och utredning av olika psykiatriska tillstånd.

Lina är legitimerad psykolog med examen i psykologi från The City University of New york och en psykologexamen från Köpenhamns universitet. När Lina fann yogan förundrades hon över att yogan och psykologin har så mycket gemensamt.  

Martina Lennartsson, yogalärare

Martina är din guide på yogamattan och med över 10 års erfarenhet inom branschen leder hon dig med trygg röst genom flöde, stillhet och andetag. Hon har alltid haft ett intresse för psykologi och fick under sina första år som förälder erfara den uteblivna sömnens påverkan på fysisk och mental hälsa. 

Martina är cert. 200h samt 500h lärare vid Yoga Alliance och har studerat ibland annat i Sverige, Portugal, England och på Bali. Hennes fokus är att förkroppsliga yogan och guida deltagaren att uppleva och känna vad som pågår i kropp och sinne. Yogan är mjuk, inkännande och tillåtande.

Tillsammans har Lina och Martina utvecklat konceptet The ACT of Yoga – där de erbjuder retreats med olika teman kopplade till yoga, acceptans, sömn, stress och mental hälsa. Målbilden är tydlig, de vill ge fler människor möjlighet att upptäcka de enkla men kraftfulla verktyg som finns för att förbättra sin livskvalitet.

Schema

09.30 – Välkommen att checka ut för att checka in
09.45 – Yoga Slow Flow
11.00 – Den mystiska sömnen och varför den är så viktig!
11.45 – Lunch och promenad
12.45 – Optimera din sömn, förbättra din hälsa
14.00 – Återhämtande yoga
15.15 – Fika
15.30 – Reflektion i ord och praktik

Investering, anmälan & betalning

1195:- vid bokning senast 11 oktober
1295:- vid bokning senast 6 november

Anmälan sker till martinalennartsson@live.se senast 6 november. Vänligen ange ev. allergier.
Anmälan är bindande, fullständiga bokningsvillkor finns här.
Betalning sker till BG 824-5789 senast 10 dagar efter att du fått din bokningsbekräftelse.

Varmt välkommen!

Martina & Lina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s