2 0 2 2

På årets första dag, vilket även sammanföll med den första nymånen för året, satte jag mig vid köksbordet med min skrivbok och en riktigt go kaffe. Elden sprakade i kaminen och Juni hade en lekkompis på besök. Det skapades ett mellanrum för att i stillhet formulera mig kring vad jag vill påminna mig själv om under året. Vilka mina viktigaste prioriteringar är och vilken skepnad jag vill att mitt mod ska ta sig.

För ett par veckor sedan fick jag genom en övning, tillsammans med min coach sedan länge, fram en karta och kompass för mina värderingar och prioriteringar just nu. Hur mycket plats de ges i livet i dagsläget och hur jag vill att det ska se ut. Hur jag behöver att det ska se ut när livet ställs på ända och vi blir fyra i familjen.

Från den grunden var det enkelt att formulera och rama in. Och i år är mina prioriteringar, värderingar och mål snällare än någonsin. Snälla som i exakt det jag kan se mig behöva under det närmsta året. Snälla som i total harmoni med den ömhet jag vill ge mig själv. Snälla som i fullkomligt tillräckliga – precis som jag redan är.

Fotograf Lisa Sköld


Prioriteringar

Även om jag är rakt igenom snäll i formuleringarna kring mina behov – är det varken enkelt eller lätt. Den omgivande världen är inte en värld som gör det lätt att skala av och leva i enkelhet. Vi påverkas ständigt av krafter som vill att vi ska vilja mer, sträva högre – där tillfredsställelse är ett ouppnåeligt tillstånd.

Desto viktigare att gång efter en annan grunda sig själv i sina värderingar. Påminna dig själv om din innersta kärna – ditt sanna jag och din sanna natur.


Våga vara modig

Desto viktigare är också att våga vara stilla och tyst, för att utforska vad du viskar där inombords. Vad gör dig lugn? Vad gör dig stark? Vad gör dig nyfiken? Vad gör dig arg? Vad gör dig lycklig? Vad gör dig pigg? Vad gör dig trött? Vad gör att du känner mening? Vad vill du inte bära mer?

Ditt hur är just ditt. Och ditt varför är för dig. Jag kan verkligen rekommendera att på en plats som är logisk för dig (på papper, digitalt eller i minnet) formulera några vad, varför och hur. Sätt din intention och låt den sedan gro. Du kommer röra dig i din rätta riktning som en följd av arbetet du redan gjort.

Något av det modigaste och mest konkreta jag ska ta mig för är att under min föräldraledighet ta en paus från sociala medier.


Kontakt

För att komma i kontakt med mig under våren rekommenderar jag dig att skicka ett mail (martinalennartsson@live.se). Om jag inte svarar har jag kanske sömnbrist, ser i kors av kärlek eller så har mailet hamnat i skräpposten av misstag. Om du känner att du vill få snabbare svar så finns jag på Messenger eller sms.

Om jag planerar något spännande får du veta det genom nästa nyhetsbrev och här på hemsidan.

Precis som Johanna Alvin inspireras jag idag av citatet nedan. Att leva i nuet i kombination med att göra val för min långsiktiga hållbarhet, där har du mitt 2022 i ett nötskal.

Ta hand om dig!

Live as you were to die tomorrow. Learn as you were to live forever.

Mahatma gandhi

Posted

in

by

Tags:

Comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s